JohnEnger @ Home

Litt om meg og mitt

Innlogging

Hjem

Nå skrur vi av FM-båndet!

Det har den siste tiden vært snakke mye om radio og at man skal skru av FM-båndet, eller legge det ned. Dette er stort sett sagt av ledere i større radiokanaler eller teknofile uten teknisk innsikt. Så i 2017 skal vi skru av eller legge ned FM-båndet.

NEI DET SKAL VI IKKE!!!

FM-Båndet som det refereres til KAN ikke legges ned. Det er en bit av et frekvensområde og kan ikke legges ned. Det har alltid vært der og vil alltid være der. Man kan slutte å benytte det, og det kan så være at man gjør, men det vil alltid være der. Sammenlikn det med en fergeforbindelse. Fra Oslo til Hirtshals. At man slutter å kjøre fergen betyr ikke at man legger ned havet. Man benytter bare ikke havet til å frakte fergen lenger. Havet ligger det like herlig. Stort og vått.

Det kommer til å bli stille på FM-Båndet!

Nei, det gjør ikke det heller. Dette er en myte skapt av de store radiostasjonene, som ønsker å ta med seg publikum over på den nye teknologien DAB+. De ønsker at du skal fortsette å høre på NRK, Radio Norge og P4. Da må du ha ny radio. Og det er sant. Men FM-nettet kommer ikke til å bli stille. I alle fall ikke på en god stund. Det finnes et vell av lokale radiostasjoner som kommer til å fortsette å sende på FM. Etter hva jeg har latt meg fortelle finnes det over 200 lokale radiostasjoner rundt om i landet, og disse kan du fortsette å høre på på din gode gamle radionette fra 1972.

Delvis ført bak lyset.

Så min påstand er at de store nasjonale radiostasjonene fører folk bak lyset når de markedsfører endringene på denne måten. Det er rett og slett bare halve sannheten. Så ikke kast FM-radioen din. Det er fortsatt helt fin til å høre på lokalradio.

Er du en av de som driver med lokal radio?

La meg høre fra deg, så lager jeg en liste over radiostasjoner som forblir på FM.